Lördagsmys
Igår blev det en riktigt traditionell myslördag med lösgodis och Robinson. Dom tillfällena ska inte underskattas för det var riktigt skönt. Jag avböjde t.o.m. en lagfest med grabbarna för att vara hemma med min käresta och jag ångrar mig inte även då jag vet att dom hade kul.
Mat skulle vi ha. Det fanns dock inte så mycket roligt hemma i kylen men jag hittade lite kycklingfilé i frysen. Rotfrukter hade jag kvar sen förra middagen så dom fick rostas i ugnen denna gång tillsammans med lite olika lökar. Kycklingen marinerade jag i allt som jag kom över. Basen fick bli honung och sen fyllde jag på med lite oljor, soja, vitlök, rosmarin och jag vet inte allt vad det var. Nu när jag upptäckt hur bra det är med ugnstermometer så körde jag den metoden även ikväll. Men först attackstekte jag filéerna i en grillpanna för att få lite schysst yta och sen in i ugnen tills de blev 75 grader inuti. Blev saftigt och bra. Till det blev det en flaska Ramos och sen var det nära att både Jossan och jag somnade efter en hård vecka.
Chicken
Idag har jag och Petter suttit och skrivit labrapport halva dagen. Roligare kan man definitivt ha. Den handlade om hur man tar fram en ekvation som beskriver ett ståls hårdhet som funktion av kolhalten. Vi hann även med lite NHL såklart och jag måste säga att min form är grym för närvarande. Idag blev det klara 4-1 i matcher.
Squash är annars min nya hobby. I måndags spelade jag mitt första squashpass någonsin och ivkäll avverkade jag mitt fjärde. Fyra pass denna vecka alltså. Rolig motionsform även om jag är för dålig än så länge.
Denna vecka kommer att bli riktigt körig men sen väntar skön ledighet i Gävle!
Mat skulle vi ha. Det fanns dock inte så mycket roligt hemma i kylen men jag hittade lite kycklingfilé i frysen. Rotfrukter hade jag kvar sen förra middagen så dom fick rostas i ugnen denna gång tillsammans med lite olika lökar. Kycklingen marinerade jag i allt som jag kom över. Basen fick bli honung och sen fyllde jag på med lite oljor, soja, vitlök, rosmarin och jag vet inte allt vad det var. Nu när jag upptäckt hur bra det är med ugnstermometer så körde jag den metoden även ikväll. Men först attackstekte jag filéerna i en grillpanna för att få lite schysst yta och sen in i ugnen tills de blev 75 grader inuti. Blev saftigt och bra. Till det blev det en flaska Ramos och sen var det nära att både Jossan och jag somnade efter en hård vecka.
Chicken
Idag har jag och Petter suttit och skrivit labrapport halva dagen. Roligare kan man definitivt ha. Den handlade om hur man tar fram en ekvation som beskriver ett ståls hårdhet som funktion av kolhalten. Vi hann även med lite NHL såklart och jag måste säga att min form är grym för närvarande. Idag blev det klara 4-1 i matcher.
Squash är annars min nya hobby. I måndags spelade jag mitt första squashpass någonsin och ivkäll avverkade jag mitt fjärde. Fyra pass denna vecka alltså. Rolig motionsform även om jag är för dålig än så länge.
Denna vecka kommer att bli riktigt körig men sen väntar skön ledighet i Gävle!
Guldmiddag
Vi har en tradiition att den som vinner en managerliga vi har på internet bjuder tidigare vinnare på middag. Denna säsong vann då jag och bjöd således hem grabbarna på en trerättersmiddag. Det var jag, Frank, Petter, Ala och Jocke.
Kvällens meny var:
Solrosgatans aptitretare
Mingelmat beståendes av tunnbrödsrullar fyllda med rökt lax, färskost, pepparot och gräslök.
Creme Ninon
Klassisk grönärtsoppa serverat med pepparotsgrädde och en skvätt Champagne.
Dillpestoinbakad Lammytterfilé
Helstekt lammytterfilé under en bädd av dillpesto. Serveras med rotfruktsgratäng och vitvinssabayon.
Husets Chokladmousse
Mousse med smak av mörk choklad och whiskey. Serveras tillsammans med en lätt päronkompott.
Gästerna står däremot för kvällens drycker för att jämna ut kostnadsfördelningen en aning. Ett jobb som sköttes med bravur denna gång! Till snittarna blev det en flaska Rotari, till soppan en Couvent des Jacobins, till varmrätt en magnumsizé flaska av Villa Puccini (en klassiker i sammanhanget) och till desserten ett mycket passande dessertvin, Nederburg. Lite kuriosa som kanske kan roa vinkännarna i Gävle.
Jag var lite nervös att jag tagit på mig en för stor kostym med denna meny då alla rätterna skulle lagas för första gången till Kvällen med stort K. Speciellt orolig var jag för att förstöra ett så fint kött genom att tillaga det för hårt. Men det gick bra med allting och gästerna blev nöjda vilket var det viktigaste. Att slänga ihop en sån här meny till 6 personer (jossan fick också) är just inte att bara slänga ihop. Det visade sig att vara nästintill ett heltidsjobb. Det tog mig någonstans runt sex timmar totalt med förberedelser, men då har jag varit ganska noggrann också.
Men det var det helt klart värt när gästerna uppskattar maten! Det är ett tacksamt gäng att bjuda på middag också. De uppskattar god mat allihopa =) Huvudanledning att göra detta är ändå att vi har trevligt tillsammans.
Tack för en bra kväll!
P.S. Det behövdes syrgas för att lyckas bestiga det enorma bergsmassiv som utgjordes av kvällens disk...
Köttet var riktigt gott och smälte i munnen.
Uppvärmningen
Pesto-ingredienser
Två tidigare guldvinnare, jocke och Markus(Frank)
Dessert
Kvällens meny var:
Solrosgatans aptitretare
Mingelmat beståendes av tunnbrödsrullar fyllda med rökt lax, färskost, pepparot och gräslök.
Creme Ninon
Klassisk grönärtsoppa serverat med pepparotsgrädde och en skvätt Champagne.
Dillpestoinbakad Lammytterfilé
Helstekt lammytterfilé under en bädd av dillpesto. Serveras med rotfruktsgratäng och vitvinssabayon.
Husets Chokladmousse
Mousse med smak av mörk choklad och whiskey. Serveras tillsammans med en lätt päronkompott.
Gästerna står däremot för kvällens drycker för att jämna ut kostnadsfördelningen en aning. Ett jobb som sköttes med bravur denna gång! Till snittarna blev det en flaska Rotari, till soppan en Couvent des Jacobins, till varmrätt en magnumsizé flaska av Villa Puccini (en klassiker i sammanhanget) och till desserten ett mycket passande dessertvin, Nederburg. Lite kuriosa som kanske kan roa vinkännarna i Gävle.
Jag var lite nervös att jag tagit på mig en för stor kostym med denna meny då alla rätterna skulle lagas för första gången till Kvällen med stort K. Speciellt orolig var jag för att förstöra ett så fint kött genom att tillaga det för hårt. Men det gick bra med allting och gästerna blev nöjda vilket var det viktigaste. Att slänga ihop en sån här meny till 6 personer (jossan fick också) är just inte att bara slänga ihop. Det visade sig att vara nästintill ett heltidsjobb. Det tog mig någonstans runt sex timmar totalt med förberedelser, men då har jag varit ganska noggrann också.
Men det var det helt klart värt när gästerna uppskattar maten! Det är ett tacksamt gäng att bjuda på middag också. De uppskattar god mat allihopa =) Huvudanledning att göra detta är ändå att vi har trevligt tillsammans.
Tack för en bra kväll!
P.S. Det behövdes syrgas för att lyckas bestiga det enorma bergsmassiv som utgjordes av kvällens disk...
Köttet var riktigt gott och smälte i munnen.
Uppvärmningen
Pesto-ingredienser
Två tidigare guldvinnare, jocke och Markus(Frank)
Dessert
Skilda världar
Jag sitter och brottas, fightas och stångas med fyra engelska artiklar om projektledning. Dom är verkligen inte roliga. Här är ett exempel, den kortaste av dom.
I vilket fall, mitt i min ojämna match mot de fyra artiklarna, så får jag ett MMS av brorsan. Han pluggar i Piteå och har denna helg tagit en tripp till "grannbyn" Riksgränsen:
"Hälsningar från världens nordligaste skidort. Sitter i underställ, käkar lunch och jobbar på goggelbrännan..."
I vilket fall, mitt i min ojämna match mot de fyra artiklarna, så får jag ett MMS av brorsan. Han pluggar i Piteå och har denna helg tagit en tripp till "grannbyn" Riksgränsen:
"Hälsningar från världens nordligaste skidort. Sitter i underställ, käkar lunch och jobbar på goggelbrännan..."