Guldmiddag
Vi har en tradiition att den som vinner en managerliga vi har på internet bjuder tidigare vinnare på middag. Denna säsong vann då jag och bjöd således hem grabbarna på en trerättersmiddag. Det var jag, Frank, Petter, Ala och Jocke.
Kvällens meny var:
Solrosgatans aptitretare
Mingelmat beståendes av tunnbrödsrullar fyllda med rökt lax, färskost, pepparot och gräslök.
Creme Ninon
Klassisk grönärtsoppa serverat med pepparotsgrädde och en skvätt Champagne.
Dillpestoinbakad Lammytterfilé
Helstekt lammytterfilé under en bädd av dillpesto. Serveras med rotfruktsgratäng och vitvinssabayon.
Husets Chokladmousse
Mousse med smak av mörk choklad och whiskey. Serveras tillsammans med en lätt päronkompott.
Gästerna står däremot för kvällens drycker för att jämna ut kostnadsfördelningen en aning. Ett jobb som sköttes med bravur denna gång! Till snittarna blev det en flaska Rotari, till soppan en Couvent des Jacobins, till varmrätt en magnumsizé flaska av Villa Puccini (en klassiker i sammanhanget) och till desserten ett mycket passande dessertvin, Nederburg. Lite kuriosa som kanske kan roa vinkännarna i Gävle.
Jag var lite nervös att jag tagit på mig en för stor kostym med denna meny då alla rätterna skulle lagas för första gången till Kvällen med stort K. Speciellt orolig var jag för att förstöra ett så fint kött genom att tillaga det för hårt. Men det gick bra med allting och gästerna blev nöjda vilket var det viktigaste. Att slänga ihop en sån här meny till 6 personer (jossan fick också) är just inte att bara slänga ihop. Det visade sig att vara nästintill ett heltidsjobb. Det tog mig någonstans runt sex timmar totalt med förberedelser, men då har jag varit ganska noggrann också.
Men det var det helt klart värt när gästerna uppskattar maten! Det är ett tacksamt gäng att bjuda på middag också. De uppskattar god mat allihopa =) Huvudanledning att göra detta är ändå att vi har trevligt tillsammans.
Tack för en bra kväll!
P.S. Det behövdes syrgas för att lyckas bestiga det enorma bergsmassiv som utgjordes av kvällens disk...
Köttet var riktigt gott och smälte i munnen.
Uppvärmningen
Pesto-ingredienser
Två tidigare guldvinnare, jocke och Markus(Frank)
Dessert
Kvällens meny var:
Solrosgatans aptitretare
Mingelmat beståendes av tunnbrödsrullar fyllda med rökt lax, färskost, pepparot och gräslök.
Creme Ninon
Klassisk grönärtsoppa serverat med pepparotsgrädde och en skvätt Champagne.
Dillpestoinbakad Lammytterfilé
Helstekt lammytterfilé under en bädd av dillpesto. Serveras med rotfruktsgratäng och vitvinssabayon.
Husets Chokladmousse
Mousse med smak av mörk choklad och whiskey. Serveras tillsammans med en lätt päronkompott.
Gästerna står däremot för kvällens drycker för att jämna ut kostnadsfördelningen en aning. Ett jobb som sköttes med bravur denna gång! Till snittarna blev det en flaska Rotari, till soppan en Couvent des Jacobins, till varmrätt en magnumsizé flaska av Villa Puccini (en klassiker i sammanhanget) och till desserten ett mycket passande dessertvin, Nederburg. Lite kuriosa som kanske kan roa vinkännarna i Gävle.
Jag var lite nervös att jag tagit på mig en för stor kostym med denna meny då alla rätterna skulle lagas för första gången till Kvällen med stort K. Speciellt orolig var jag för att förstöra ett så fint kött genom att tillaga det för hårt. Men det gick bra med allting och gästerna blev nöjda vilket var det viktigaste. Att slänga ihop en sån här meny till 6 personer (jossan fick också) är just inte att bara slänga ihop. Det visade sig att vara nästintill ett heltidsjobb. Det tog mig någonstans runt sex timmar totalt med förberedelser, men då har jag varit ganska noggrann också.
Men det var det helt klart värt när gästerna uppskattar maten! Det är ett tacksamt gäng att bjuda på middag också. De uppskattar god mat allihopa =) Huvudanledning att göra detta är ändå att vi har trevligt tillsammans.
Tack för en bra kväll!
P.S. Det behövdes syrgas för att lyckas bestiga det enorma bergsmassiv som utgjordes av kvällens disk...
Köttet var riktigt gott och smälte i munnen.
Uppvärmningen
Pesto-ingredienser
Två tidigare guldvinnare, jocke och Markus(Frank)
Dessert
Kommentarer
Postat av: Mamma
Vilken nobel middag min son! Du är så duktig!
Det låter trevligt och jag antar att det smakade förträffligt. Jag är nyfiken att höra hur du till slut gjorde med köttet och dessutom om receptet på moussen var bra.
Det är kul när vinerna passar också och "gifter" sig med maten.
Nu ska jag ut på lagret och lasta av 12 pallar som nyss anlänt från Portugal. Stengodsprodukter (tungt!) i läckra färger! Vi har jobb hela helgen.
Sköt om er och kram från oss här hemma i Gävle.
Postat av: mormor
Jag är mäkta imponerad !!! Det måste vara det här Friskmanska påbrået - eller ? Kul att få se den goda maten på bild - men hade varit ännu bättre att få smaka den. Du får väl ta och "glänsa" här hemma nån gång. Ser fram emot att ni kommer hem till påsk.Kram från mormor
Trackback