Oxrulader

En modern variant av oxrulader inspirerad av tidningen Buffé. Gott blev det. Såsen var grym. Helt klart en återkommare, om Jossan tycker om det vill säga. Hon har inte ätit ännu, men får en matlåda till imorgon. Vi får se då. Riskmomentet är ansjovisen, jag tyckte att det var hela grejen med rätten men jag vet inte om jossan gillar det.






Ingredienser för fyra portioner
 500 g nötfärs 
1 liten gul lök 
1/2-1 burk ansjovisfilé (à 125 g) 
2 msk hackad persilja 
smör eller margarin 
salt 
nymalen vitpeppar 

Sås 
2 dl vatten eller vatten och vitt vin 
1 dl mellangrädde 
1-2 msk ansjovisspad 
1 msk soja 
1 lagerblad 
4 kryddpepparkorn 
1/2-1 msk majsstärkelse (Maizena) 

Gör så här 
1. Börja med fyllningen. Skala och hacka löken. Fräs den i lite matfett tills den är mjuk. Hacka ansjovis och tillsätt den samt persiljan. Låt svalna. 
2. Blanda färsen med 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Dela färsen i 8 bitar. Forma varje bit till en rund platta, lägg fyllning i mitten av varje platta, vik upp färsen runt fyllningen och forma till biffar. 
3. Stek biffarna i brynt matfett i en stekpanna 3–4 minuter per sida. Ta upp dem. 
4. Koka upp ingredienserna till såsen. Red av med majsstärkelse och lägg ner ruladerna att puttra några minuter. Bjud med potatis, inlagd gurka och sallad. 

Kommentarer
Postat av: Mamma

Vad du är händig Anders! Det låter jättegott! Det här ska vi prova. Varianter på vardagsmaten behövs verkligen.

Ha det skönt och njut av ledigheten. Sköt om dig själv och Jossan!

Kram från mamma

2008-10-22 @ 23:04:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0