Hemmagjorda fiskbullar

Ikväll blev det ett nytt recept igen. Även detta var hämtat ur Buffé. Hemmagjorda fiskbullar, riktiga lyxbollar om man jämför med klassiska köpta fiskbullar. Till detta serverade jag en ljummen sallad med haricot verts, sockerärtor och paprika med en vinägrette. 3,5 poäng av fem för detta. Oxrulladerna från tidigare i veckan ger jag 4 av 5 för att jämföra.



Ingredienser för 4 port.
 500 g laxfilé 
1 liten purjolök 
2 ägg 
1 dl kesella 
2 msk majsstärkelse (Maizena) 
2 msk hackad dill 
1 tsk torkad dragon 
1-2 msk smör eller margarin 
salt och svartpeppar 

Sås 
2 dl mjölk eller vatten 
2 dl lättcrème fraiche 
1-2 msk konc hummerfond 
ev 1 msk hackad dill 

Gör så här 
1. Skär laxen i tärningar och lägg dem i matberedare eller mixer. Skölj, strimla och tillsätt purjolöken i mixern. 
2. Blanda ner ägg, kesella, majsstärkelse, dill, dragon, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Mixa till en slät jämn smet. 
3. Forma äggstora bullar med hjälp av en matsked och fuktad hand. Stek dem runt om i 4–6 minuter. Ta upp dem. 
4. Häll vatten och créme fraiche i stekpannan. Smaksätt med hummerfond och dill. Låt såsen koka ihop så att den blir en aning krämig. Smaksätt med salt och peppar om det behövs. Lägg fiskbullarna i såsen. Servera gärna med citronklyftor, en ljummen krispig sallad gjord på lättfrästa haricots verts, skärbönor och röd paprika, samt en fräsch vinägrett till. 

Kommentarer
Postat av: Åsa

Låter smaskens det här också! Själv har jag inte skapat något i köket på hela helgen, eftersom jag åkte på ett förskräckligt ryggskott som tyvärr höll mig kvar i sängen. Tråkigt värre! Vi hade planerat att göra så mycket under helgen; kratta löv i Furuvik, plocka svamp, övningsköra, gå på bio.Istället har jag läst ut en tjock bok och lyssnat på italiensk opera! Turligt nog är Gustav en duktig kock och fixade galant en prima fiskmiddag igår kväll. Panerad pangasius med pikant fräs bestående av kapris och rödbetor. Till detta lättkokta skärbönor och morötter, ugnsbakad tomat och frästa champinjoner. Det var mycket gott! Ni har talanger i köket alla tre bröder.

Sköt om er!

Kram från mamma

2008-10-26 @ 14:12:02
Postat av: Pappa

Tjena!

Imorse var det isgata här i Uppsala, ve och fasa för mörkret. Det positiva är väl att det kanske kommer lite snö och lyser upp snart.

Jag gjorde dina Oxrullader i förrgår. KANON! Åt resterna igår till middag. Lika gott då.

Sköt om dig vännen!



Kramar

Pappa

2008-10-29 @ 09:33:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0