Lax i folie
Min nya paradrätt är lax i foliepaket som tillagas i ugnen. Doften när man öppnar folien är underbar. Såhär gör du:
Ingredienser 4 pers:
Potatis efter gästernas storlek och hunger
8 morötter
2 gula lökar eller en purjolök
8 klyftor vitlök
1 påse fryst bladspenat
1 creme fraiche
margarin
citronpeppar
peppar
salt
folie
Gör såhär:
1. Skala potatis och morötter. Hacka morötterna i ca 5 cm långa stavar (smala). Skär löken i små klyftor eller skär purjolöken i ringar.
2. Smörj fyra folieark med margarin, snåla inte. Lägg en bädd med morötter, löken och riv en vitlöksklyfta på.
3. Lägg laxfilén på bädden med en klick margarin högst upp. Riv en vitlöksklyfta till på toppen. Krydda med citronpeppar och salt. Fäll ihop folien till ett paket. Gör tre likadana paket till.
4. Sätt potatisen på kokning.
5. Lägg de fyra foliepaketen på en plåt i ugnen. 225 grader i ca 20-25 minuter om laxen är tinad.
6. Fräs bladspenaten i margarin i botten på en kastrull. Salta och peppra rejält. När allt är tinat och fräser så häll i en burk creme fraiche. Koka upp och ställ av plattan, lägg på ett lock.
7. Garnera med citron och ät. Njut. Kanske med ett vittjut.
Ingredienser 4 pers:
Potatis efter gästernas storlek och hunger
8 morötter
2 gula lökar eller en purjolök
8 klyftor vitlök
1 påse fryst bladspenat
1 creme fraiche
margarin
citronpeppar
peppar
salt
folie
Gör såhär:
1. Skala potatis och morötter. Hacka morötterna i ca 5 cm långa stavar (smala). Skär löken i små klyftor eller skär purjolöken i ringar.
2. Smörj fyra folieark med margarin, snåla inte. Lägg en bädd med morötter, löken och riv en vitlöksklyfta på.
3. Lägg laxfilén på bädden med en klick margarin högst upp. Riv en vitlöksklyfta till på toppen. Krydda med citronpeppar och salt. Fäll ihop folien till ett paket. Gör tre likadana paket till.
4. Sätt potatisen på kokning.
5. Lägg de fyra foliepaketen på en plåt i ugnen. 225 grader i ca 20-25 minuter om laxen är tinad.
6. Fräs bladspenaten i margarin i botten på en kastrull. Salta och peppra rejält. När allt är tinat och fräser så häll i en burk creme fraiche. Koka upp och ställ av plattan, lägg på ett lock.
7. Garnera med citron och ät. Njut. Kanske med ett vittjut.
Kommentarer
Postat av: Gehlin
Jag har ingen paradrätt men min paradlåt i Guitar Hero 3 är Schools Out med Alice Cooper. 100% på medium varje gång.
Postat av: Lars Holmström
Låter mumsigt! Och nyttigt. Så nyttigt att man kanske kan byta ut margarinet mot smör.
Och lite riven parmesan över spenaten?
Blir hungrig nu. Kl är åtta och jag är i Västerås, åt frukost för två timmar sedan. Imorse var det en okul bilresa i snöslask och modd. Och så MÖRKT!
Leve ljusets återkomst!
Tjaba
Postat av: Åsa Holmström
Vilken kock!
Kram från mamma
Trackback