Mat: tisdag
Matlagningsprojektet fortsätter. Idag gjorde jag en italiensk paj med salami och ruccolasallad. Det tog lite längre tid att laga än gårdagens gratäng, men det var värt tiden. Kan mycket väl ha varit veckans vinnare som passerade gommen ikväll. Detta ska jag laga fler gånger!
This is how you do it:
Pajdeg | |
3 dl | vetemjöl |
125 gram | smör |
1,5 msk | vatten, ca |
1 krm | salt |
Fyllning | |
1 burk | paprika, grillade i olja, strimlade |
1 burk | kronärtskocksbottnar, marinerade i olja |
1 dl | parmesanost, riven |
1 dl | lagrad ost, riven, typ västerbottensost |
3 st | ägg |
2 dl | mjölk |
salt och svartpeppar | |
Sallad | |
rucolasallad, 1 näve | |
100 gram | körsbärstomater, halverade |
1 dl | svarta oliver med kärna |
8 skiva | salami, italiensk |
olivolja | |
flingsalt | |
svartpeppar |
1. Sätt ugnen på 225 grader. Kör mjöl och smör i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och salt och kör till en smidig deg.
2. Tryck ut den i en pajform och förgrädda pajskalet ca 10-12 minuter tills det fått vacker färg. Sänk värmen till 200 grader.
3. Låt det mesta av oljan rinna av från paprikor och kronärtskockor. Lägg dem i pajskalet och fördela riven parmesan och lagrad ost över.
4. Vispa ihop ägg och mjölk med lite salt och peppar och häll över. Grädda pajen ca 20 minuter tills äggstanningen är fast. Låt svalna lite.
5. Blanda rucola, körsbärstomater och oliver med lite olja, salt och peppar. Lägg salladen som en hög i mitten och garnera med salami runtom.
Kommentarer
Trackback