Mat: onsdag
Så var det onsdag, lillördag. Dags att bjuda hem sällskap till middagen och min matlagning rullar vidare. Ida och Frank var här och teståt onsdagens mat vilket var en kycklingpanna med mango chutney och soya. Helt ok onsdagsmat var det. Tog ganska lång tid att tillaga eftersom kycklingbitarna var stora och tog längre tid än anvisat. Det ingick lite vin i matlagningen så vi fick oss faktiskt ett glas var till maten också. Sen hade Ida bakat en äppelpaj till efterrätt och jag tog fram baileysen, så det blev en fin kväll.
Här kommer receptet:
900 gram | kycklingben |
1 st | citron(er) |
3 st | vitlöksklyfta(or) |
1 msk | soja |
1 msk | mango chutney |
1 tsk | salt |
1 krm | peppar |
10 st | potatis(ar) |
250 gram | rotselleri |
4 st | morötter |
2 msk | olivolja |
4 kvist(ar) | färsk rosmarin, eller 1 msk torkad |
2 st | tomat(er), eller 1 ask cocktailtomater |
0,5 st | paprika |
1 dl | oliver |
1 dl | vitt vin |
1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingbenen i en bunke. Pressa över citronen och vitlöken. Tillsätt soja, mango chutney, salt och peppar. Blanda väl. (Glöm inte att tvätta händerna både före och efter.)
2. Skala och skär potatis och rotselleri i klyftor. Skala och skär morötterna i större bitar. Lägg i en långpanna. Ringla över olivolja, salta, peppra och lägg ner rosmarinkvistarna och de marinerade kycklingbenen. Tillaga i ugnen i ca 15 minuter.
3. Klyfta tomaterna och skär paprikan i bitar. Ta ut formen och lägg i tomater, paprika och oliver. Häll över vinet. Blanda och ställ in i ugnen i ytterligare 10 minuter. Kolla att kycklingen är klar.
Kommentarer
Postat av: Mamma
Hej!
Ser jättetrevligt ut!
Smakade säkert förträffligt också.
Ha det bäst!
Kram från oss hemma i Gävle
Trackback